13.6.11

Lebron James - suuri kupla.

Lebron Jamesia on helppo pitää maailman parhaana koripalloilijana. NBA:n Most Valueble Player (MVP), Scoring Champion, maailmanmestaruus, olympiakulta, tähdistöpelit ja muut tittelit antavat pohjaa tälle väitteelle.

Mutta pohjimmiltaan Lebron on pelkkä kupla.

Sitä himotuinta, NBA:n mestaruutta hän ei ole voittanut. Kun pelit ovat kasvaneet, Lebron on pienentynyt. Juuri silloin kun joukkuen ykköstykin on haluttu ottavan vastuuta, Lebron on vältellyt sitä. Juuri tuon ominaisuuden - tai tässä tapauksessa pikemminkin sen puutteen takia - Lebron ei ole maailman paras. On aivan samantekevää kuinka kovat tilastot kerää runkosarjasta. Sillä ei ole mitään väliä kuinka paljon pinnoja paukuttelee kotihallissa sacramentoja, torontoja tai minnesotia vastaan.

Todelliset voittajat luodaan kovissa paikoissa. Niissä Lebron ei ole koskaan onnistunut.

Lebronia on joskus joku jopa julkenut vertaamaan kaikkien aikojen koripalloilijaan ja urheilijaan, itseensä Michael Jordaniin. Se on sama kuin vertaisi Mikkelin Urheilupuistoa ja Lontoon Wembleytä keskenään. Nämä vertailut voidaan aloittaa siinä vaiheessa, kun Lebron onnistuu voittamaan sen ensimmäisen mestaruussormuksensa. Jordanilla niitä kun sattuu löytymään niin paljon, etteivät ne yhteen käteen mahdu.

Ei kommentteja: