1.2.11

Tammikuun hullu päivä

Eilen vietettiin tammikuun viimeistä päivää. Se on kansainvälisen jalkapallon tammikuun siirtoikkunan sulkeutumispäivä, jolloin maailman jalkapalloilussa tapahtuu ehkä enemmän kuin minään muuna vuoden päivänä. Se tarkoittaa yötöntä yötä pelaaja-agenteille, seurajohtajille, managereille ja pelaajille. Seuroilla on viimeinen tilaisuus ladata panoksia aseisiinsa ja pedata asemia mestaruus- ja putoamistaisteluihin. Kuten odotettua, tämänkään vuoden tammikuun viimeinen päivä ei ollut tylsä.

Kovin pommi järjestettiin Chelsean ja Liverpoolin toimesta. Ensiksi Liverpool ilmoitti hyväksyneensä Chelsean 58 miljoonan euron tarjouksen Fernando Torresista ja heti perään se ilmoitti ostaneensa Andy Carrollin 41 miljoonalla. Torreksen siirtosumma oli suuri, mutta siinä maksettiin jo valmiiksi todistetusta laadusta. Carrollin yhteydessä maksettiin potentiaalista. 22-vuotias englantilaishyökkääjä on tehnyt 41 pelaamassaan valioliigaotelussa 14 maalia. Toki niistä 11 on tullut tällä kaudella, mutta tilastojen valossa siirtosumma on järjetön.

Oman mausteensa siirton toi Carrollin lausahdus medialle, että hänet savustettiin ulos Newcastle. Andy ei olisi halunnut lähteä, mutta seura ei voinut vastustaa rahoja. Hyvinkin nopeasti Alan Pardew ampui nämä kommentit alas kertomalla, että Carrollia ei pakotettu lähtemään, vaan Carroll olisi halunnut aikaisemmin palkankorotusta, vaikka edellinenkin sopimus oli ollut vasta kolme kuukautta voimassa, ja sanonut että jos hän ei saa uutta sopimusta, hän haluaa lähteä Newcastlesta.

Niin tai näin, 41 miljoonan euron mies on kovien paineiden alla. Turhaan Liverpool-pomot eivät tuollaista summaa laita haisemaan ja Carrollilla onkin paljon todistettavaa. Potentiaalia hänellä toki on, mutta tulevina vuosina tullaan näkemään onnistuiko poolin uhkapeli. Carrollin todellinen taso on kuitenkin vielä kysymysmerkki.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mistä kopioit uutisen? lähdeviittaus puuttuu.

Jesse kirjoitti...

Googleta.