4.11.10

FC Lahti - ikuisesti?

Niin siinä sitten kävi, että lahtelaisen jalkapalloilun lippulaiva, FC Lahti, tippui tulevaksi kaudeksi maamme pääsarjasta sarjaportaan alaspäin. Sarjataulukko ei tälläkään kertaa valehdellut. FC Lahti oli tämän vuoden huonoin joukkue, vaikka parina edellisenä kautena joukkueen kaulaan oli ripustettu historialliset mitalit ja se oli päässyt pelaamaan euro-pelejä. Sen suurimmaksi akilleen kantapääksi muodostui lopulta joukkueen ongelmat pelien voittamisessa. Se pelasi sarjassa eniten tasapelejä (11) ja menetti voiton monesti peleissä, joista se olisi jopa ansainnut voiton.

Yhtä kaikki, ensi kesänä Lahdessa pelataan jalkapallon Ykköstä. Henkilökohtaisesti pelkäsin mahdollisen putoamisen sattuessa ennen kaikkea seuran tulevaisuuden puolesta. Fuusioseuroilla on suurempi riski putoamisen sattuessa hajota ja joutua konkurssitilaan, mutta onneksi huoli oli turha. Kun putoaminen varmistui, seuran johtohenkilöt vakuuttivat, että Liigaan halutaan nousta takaisin ja konkurssia ei ole tulossa. Hyvä näin.

FC Lahtea viime vuodet valmentanut Ilkka Mäkelä kertoi lopettavansa seuran peräsimessä. Kaikki kunnia Ilille, mutta tällä kaudella mies ei saanut joukkueestaan tarpeeksi irti. Pelaajamateriaalin olisi pitänyt riittää, mutta joukkue alisuoritti kauttaaltaan. Tämä uutinen sai valmentajaspekulaatiot käyntiin Lahden toreilla ja kahviloissa ja niissä huhuissa yksi nimi erottui selvästi muista. FC Lahden entinen kapteeni, Tommi ”Auge” Kautonen, arveltiin olevan suurin ennakkosuosikki. Muina vaihtoehtoina pyörivät mm. nimet Petri Järvinen, Ville Priha ja Harri Kampman. Kuten odotettua, FC Lahden seurajohto tiedottikin Tommi Kautosen hyppäävän joukkueen peräämiseen ja tavoitteeksi sarjanousun.

FC Lahden kannattajat olivat Kautosen palkkaamisesta tyrmistyneitä. Heidän rakkaan seuransa peräsimeen oltiin hankittu pellen maineessa oleva kokematon harjatukka, jonka ainoa meriitti liigatasolta on FC KooTeePee:n tiputtaminen liigasta 2008. Lisäksi Kautonen on historiansa aikana kahteen otteeseen haukkunut julkisuudessa FC Lahden kannattajat, joten ymmärrettävästi kannattajat eivät olleet tästä päätöksestä mielissään. Itse henkilökohtaisesti olisin nähnyt vaikka Ville Prihan parempana vaihtoehtona, sillä kaverilla on kuitenkin kokemusta kahdesta sarjanoususta aikoinaan JJK:n peräsimessä.

Summa summarum, ensi kesä on loppujen lopuksi mielenkiintoisen erilainen kesä lahtelaisessa jalkapalloilussa. FC Lahti pelaa mielenkiintoisia Ykkösen matseja ja Kakkosessa pelaava City Stars teki loistavan päätöksen vaihtaessaan nimensä takaisin perinteikkääseen Kuusysiin. FC Lahden kannattajat odottavat kauhulla mitä Kautonen saa aikaan FC Lahden peräsimessä ja jalkapallokulttuuria rakastavat tulevat merkkaamaan FC Lahden ja Helsingin IFK:n ensi kesän matsit suurella punakynällä kalentereihinsa. Niistä matseista ei yksinkertaisesti voi olla poissa.

Ei kommentteja: