30.3.10

Penkkiurheilija televisiokanavien viidakossa

Suomalainen urheilutelevisiointi on ottanut viime aikoina isoja harppauksia ja muuttunut koko ajan nykyaikaisemmaksi. Kaukana ovat ne ajat, kun TV2 lähetti pelejä Englannista ja sunnuntaisin tuli MTV3:lta jo legendaariseksikin muodostunut Hockey Night. Nykyisessä urheilukanavien verkossa on kuluttajan vaikea seurata monipuolisesti urheilua joutumatta maksamaan sen katsomisesta. Urheiluohjelmat ovat formulan vanavedessä siirtyneet koko ajan enemmän maksutv:n puolelle eikä nykyisin peruskanavista ole tyydyttämään penkkiurheilijoiden urheilun nälkää. Jos olet harkinnut jonkun maksutv:n hommaamista, mieti tarkkaan mitä haluat nähdä. NHL, Valioliiga, Veikkausliiga, SM-Liiga vai Formulat? Mites NFL tai aina niin kiihkeä La Liga?

Itse lähdin puntaroimaan asiaa perinteisesti asettamalla mielenkiinnonkohteeni paremmuusjärjestykseen:

1. Veikkausliiga
- UrhoTV. Kuningaspelin kotomainen liiga. Luvassa on kaikkien aikojen kausi, kun etenkin paluumuuttajia on virrannut ja joukkueista alkaa löytyä jo supertähti-statuksen omaavia kavereita. On Johannsonia, Litmasta, Eremenkoa.. Haluan ehdottomasti nähdä Veikkausliigaa.

2. NHL
- NelonenSportPro. Siellä pelattu jääkiekko on meikäläisen silmään kaikista viihdyttävintä. On taklauksia, tempoa, tappeluita ja supertähtiä. Valitettavan harva kotimainen joukkue pystyy tarjoamaan samaa.

3. La Liga
- Canal+. Todella viihdyttäviä pelejä illasta toiseen. Aikoinaan entisen Urheilukanavan kautta tullut tutuksi.

Siinä kolme pääpointtiani, kun aloin valitsemaan maksutv:tä. Seuraava määräävä tekijä oli asunko antenni vai kaapelitaloudessa. Näin ollen antenniTV asukkaana, jos halusin saada UrhoTV:n näkymään, piti minun hommata se osaksi PlusTV-pakettia. Sain samaan pakettiin myös NelonenSportPron ja kyseisen kanavan lähettämän NHL:llän, joten kaksi ensimmäistä oli täytetty. Valitettavasti Canal+ jäi hankkimatta. Kuukausimaksu olisi tullut kaksinkertaistumaan, enkä kokenut saavani tarpeeksia hyötyä maksamaani rahaan nähden.

Eli tällä hetkellä urheilutarjontani TV:stä on seuraava:

Yle:
Mestareiden Liiga, suuret urheilutapahtumat, pohjoismaisten hiihtolajien MC.

MTV3 ja MTV3 Max:

Alppihiihto, mäkihyppy, Formula 1, jääkiekon Euro Hockey Tour.

Nelonen, Nelonen Sport ja Nelonen SportPro:

NHL, NFL, Jääkiekon kuukaudenpelit, Salibandyn SM-liiga, Mestareiden Liiga, Englannin FA-Cup, jalkapallon maaotteluita, Koripallon Euroliiga, Tenniksen Master-turnaukset, Ranskan Jalkapalloliiga, MotoGP.

UrhoTV:

Jääkiekon SM-liiga ja Veikkausliiga.

Eurosport:

Pohjoismaisten hiihtolajien MC, jalkapallon maaotteluita + sälää.


Olen tyytyväinen.

Ei kommentteja: